09.08.2022

ÇEDBİK Basın Bülteni Yayınlandı ÇEDBİK’TEN ÇAĞRI: TÜRKİYE’NİN ENERJİ KAYBINI BİRLİKTE DURDURALIM 6 AYLIK ENERJİ FATURASI 12 YILLIK YATIRIMA DENK

ÇEDBİK Basın Bülteni Yayınlandı

ÇEDBİK’TEN ÇAĞRI: TÜRKİYE’NİN ENERJİ KAYBINI BİRLİKTE DURDURALIM
6 AYLIK ENERJİ FATURASI 12 YILLIK YATIRIMA DENK

Enerji ihtiyacında %70 oranında dışa bağımlılığı devam eden Türkiye, yılın ilk yarısında enerji temin etmek için 48 milyar dolar dövizi yurtdışına ödedi. Temmuz-Ağustos aylarında yaşanacak aşırı sıcaklar nedeniyle klimaların kullanılması enerji faturasının daha da kabarmasına neden olacak. Yaklaşık 50 milyar dolarlık döviz çıktısının Türkiye için ciddi bir enerji kaybı olduğunu dile getiren Çevre Dostu Binalar Derneği ÇEDBİK; enerji tasarruflu politikalar, fosil yakıt yerine yenilenebilir enerjiye dönük yatırımlar ve enerji tüketimini azaltan yeşil binaların teşvik edilmesiyle bu kaybın durdurulması çağrısında bulundu.
ÇEDBİK Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Sami Kılıç, “Ödediğimiz rakamların neye tekabül ettiğini irdelersek, aslında konunun ne kadar ciddi olduğu anlaşılabilir ve neden ÇEDBİK olarak enerji verimliliği, enerji tasarrufu, yeşil dönüşüm ve yeşil binalarda ısrarlı çağrılarda bulunduğumuzu anlatabiliriz.” yorumunu yaptı.

E-BÜLTENE ÜYE OL

ÇEDBİK ile ilgili gelişmelerden haberdar olmak için e-bültene abone olabilirsiniz.